• OVV 1

  Bekerwedstrijd O.V.V - Overmaas

  OVV in vroegere tijden..

  Een hobbelig voetbalveld in de duinen, meer hadden ze vroeger niet nodig.

  OVV Jeugd

  Een tribune vol met lachende OVV jeugd en hun begeleiding.

  Nieuwjaarswedstrijd OVV

  De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen huidig OVV en oud OVV leverde veel bekende gezichten op.

  Jubileum boek OVV 100 jaar

 • De tweeling-broertjes Roel en Jens zijn 9 jaar oud en zitten in  Groep 5 van de CNS.

  De heren zitten nu voor het 4e seizoen op voetbal bij OVV en spelen in de JO10-1. Roel is een linkspoot en speelt als spits en in deze rol scoort hij regelmatig.  Jens speelt meestal in de verdediging,  maar soms ook wat meer voorin.

  Thuis heerst er wat rivaliteit, want de favoriete club van Roel is Feijenoord, maar die van Jens is Ajax.

  Roel vindt Steven Berghuis absoluut de beste Nederlandse speler, voor Jens is dit Frenkie de Jong.

  Daarbij is dus Barcelona ook gelijk de favoriete buitenlandse club van Jens,  Roel kiest dan voor Liverpool. Zijn favoriete buitenlandse speler is dan toch wel Lionel Messi. Het allerleukste aan voetbal vindt Roel wanneer hij spannende wedstrijden speelt, waarin de stand (lang) gelijk blijft en om dan toch nog in de laatste minuut het winnende doelpunt te maken. Als dat gebeurd bij de tegenstander is het minder leuk. Voor Jens is het gewoon leuk om met zijn vrienden te voetballen en is daarmee een stuk minder fanatiek dan Roel. Roel onthoudt (bijna) alle uitslagen van de wedstrijden, die hij de afgelopen seizoenen heeft gespeeld en weet precies hoeveel doelpunten er zijn gemaakt, zowel door hem zelf als van zijn teamgenoten.

  Tweelingen lijken dus niet in alles op elkaar. Zo houdt Roel ontzetten van biefstuk met patat en is Jens dol op kipsaté, het liefste van Centraal. Ze zijn het wel eens over het eten wat absoluut niet lekker is, dat zijn doperwten.  Roel wil later profvoetballer worden, maar Jens weet het nog niet. Andere hobby’s van Roel zijn trampoline springen, kattekwaad uithalen en gamen.  Jens speelt gewoon het liefste buiten met zijn vrienden. Beide vinden rekenen het leukste vak op school, daar zijn ze ook goed in. Niet leuk op school is dan “Grip op lezen” voor Roel, omdat je dan moet lezen en oefeningen moet maken en voor Jens is taal het minst leuke op school.

  Ook over de uitslag zijn de meningen van de boys verdeeld, Roel denkt dat OVV met 2-0 gaat winnen en Jens houdt het op 4-1 voor OVV!