• OVV 1

  Bekerwedstrijd O.V.V - Overmaas

  OVV in vroegere tijden..

  Een hobbelig voetbalveld in de duinen, meer hadden ze vroeger niet nodig.

  OVV Jeugd

  Een tribune vol met lachende OVV jeugd en hun begeleiding.

  Nieuwjaarswedstrijd OVV

  De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen huidig OVV en oud OVV leverde veel bekende gezichten op.

  Jubileum boek OVV 100 jaar

 • Jubileumboek OVV 100 jaar

 • Prachtig jubileumboek ‘Wij zijn de jongens uit Oostvoorne’ 100 Jaar OVV??!

  Honderd jaar geleden togen meerdere jongens naar het strand van Voorne-Putten, gewapend met bal en vier doelpalen. De zee was de zijlijn, de duinen de tribunes. OVV was geboren, al hadden de jongens dat destijds nog niet door. Zij wilden vooral plezier maken. Plezier met die ene bal, en met elkaar.Hadden die jongens kunnen bevroeden dat honderd jaar later hun clubje nog zou bestaan? Waarschijnlijk niet. Maar hun enthousiasme sloeg over naar diverse sterkhouders, die ervoor zorgden dat OVV zich van vriendenteam ontpopte tot gewaardeerde voetbalclub.

  In de eeuw die volgde na 1917 werd veel bereikt: een nieuwe en verbeterde accommodatie, de opeenvolgende kampioenschappen in de jaren vijftig , de winst van de amateurbeker in 1988. OVV werd een centrale pijler in het leven van veel mensen ‘op dorp’. Huwelijken werden op OVV gevierd, voor grote evenementen stelde de vereniging zijn velden altijd beschikbaar. OVV verwierf zich een onuitwisbaar plekje in Oostvoorne. Dit boek biedt een inkijk in de rijke geschiedenis van een vereniging voor en door ‘Svorenaars’. Van het schilderen van de eerste doelpalen, tot het timmeren van de tribune. Van de indianenwedstrijd in de jaren dertig, tot alle jaren na de Tweede Wereldoorlog waarin het groen-wit op de platte kar door Oostvoorne werd gereden.

  Dit boek over honderd jaar OVV gaat dus over ‘onze jongens’ uit Oostvoorne, over geluk en verdriet. Over de drie gouden periodes, en de jaren daar tussenin. Maar vooral is het een boek over mensen, die zich met hart en ziel hebben ingezet voor een voetbalclub, omdat ze geloofden dat OVV een meerwaarde kon hebben voor iedereen in Oostvoorne. Honderd jaar geleden togen meerdere jongens naar het strand. Nu fietsen meerdere jongens naar de Zwartelaan. Eigenlijk is er niets veranderd, en toch weer heel veel. Hoe dat zit, kunt u lezen in het schitterde  jubileumboek ‘Wij zijn de jongens uit Oostvoorne’ 100 Jaar OVV wat in september 2017 is uitgebracht!

   

  Elke OVV-er moet echt zo'n prachtig jubileumboek in zijn bezit zien te krijgen!

   

  Dit prachtige boek met bijlage over 2017-2018 met foto’s en verhalen over het jubileumfeest en het kampioenschap van OVV 1 in de vierde klasse is nog te koop (samen een prijs € 19,95, excl. € 4,25 verzendkosten).

  Het boek zal u veel leesplezier geven over het dorp Oostvoorne en 100 jaar OVV!       (P.s. Er zijn nog enkele boeken met bijlage 'WIJ ZIJN DE JONGENS UIT OOSTVOORNE' 100 Jaar OVV beschikbaar)

  U kunt het bestellen via email info@ovv-oostvoorne.nl